Faq

Veelgestelde vragen bij het huren van een woning bij Rent Valley

Nadat u zich kosteloos heeft ingeschreven, kunnen wij u beter van dienst zijn. Op deze wijze kunnen wij u helpen met uw zoektocht naar een geschikte woonruimte.

Nee, het inschrijven via onze website is geheel kosteloos.

Nee, er geen kosten verbonden aan de bezichtigingen.

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het samenstellen van uw huurdossier. Uw gegevens zullen niet gebruikt worden voor andere doeleinden. Huurcheck.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens zoals weergegeven in hun privacyverklaring.

Wij zullen u doorlopend blijven informeren over ons actuele aanbod als u zich heeft ingeschreven voor de woningmail. Indien u hier geen gebruik meer van wilt maken kunt u zich eenvoudig afmelden. Deze staat vermeld onderaan elk verzonden mail.

Wij willen u graag verzoeken om u nogmaals aan te melden voor ons actuele huuraanbod.

Via ons matchmail staat er een knop (onderaan de mail) waar u zich kunt afmelden. Via Mijnhuurdossier.nl kunt u uw dossier verwijderen door een mail te sturen via service@huurchecknederland.nl.

In enkele situaties zullen wij vragen om een vooruitbetaling van de huur. In onze huurcontracten hebben wij een minimale huurperiode van 10 maanden (+ 2 maanden opzegtermijn). Het is voor ons belangrijk voor deze periode de risico’s zoveel mogelijk te hebben beperkt. Vandaar zullen wij in onderstaande situaties vragen om een vooruitbetaling van 6 maanden huur.

  • Indien u een eigen bedrijf heeft
  • Indien u garantstellers heeft, welke in het buitenland wonen
  • Indien er sprake is van een proeftijd
  • Indien uw contract binnen de genoemde termijn afloopt.

Ja, u kunt uw inkomen benoemen in de huurcalculator.

Voor studenten zijn er uitgebreide mogelijkheden om met garantstellers te werken.

Ja, u kunt uw inkomen benoemen in de huurcalculator.

Normaliter bedraagt de waarborgsom één maand huur. Afhankelijk van uw situatie kan deze eventueel hoger uitvallen.

Nadat u zelf de huurcalculator heeft ingevuld kunt u zich inschrijven voor een bezichtiging. Hier is het van belang dat de benodigde documenten* worden geüpload. Na beoordeling van uw dossier wordt u uitgenodigd voor de bezichtiging. Het kan zijn dat u dossier niet positief is beoordeeld. In dat geval wordt u hiervan op de hoogte gesteld.
 

Uw ID/Paspoort:

  • -Indien u in loondienst bent, uw arbeidsovereenkomst
  • -Indien u een ondernemer bent, uw KvK uittreksel
  • -Indien u een student bent, een bewijs van inschrijving

Bij het aanmaken van uw Huurdossier graag uw vorige adres erbij vermelden.

Na een bezichtiging is het van belang dat u uw huurdossier completeert met alle gevraagde stukken. Aan de hand van de gestelde inkomenseis, de aangeleverde documenten en een intakegesprek wordt de uiteindelijke huurder geselecteerd.

De door u opgegeven voorkeursdata nemen wij graag in behandeling. Houd u er in dit geval rekening mee dat het mogelijk is dat uw afspraak pas na het "open huis" plaats zal vinden.